KnjigarnaFlorinda Donner Grau


Kolo usode


Pripoved, ki se odlikuje po izjemno natančnih opisih sveta, v katerem se zdravilka in bolnik sporazumevata v jeziku čarovništva in sanj, in o čarovniški senci, ki vrti kolo usode.


VEČ O KNJIGI

244 strani | 13,7 x 20,8 cm | Mehka platnica book

    

Florinda Donner Grau

Kolo usode

Pripoved, ki se odlikuje po izjemno natančnih opisih sveta, v katerem se zdravilka in bolnik sporazumevata v jeziku čarovništva in sanj, in o čarovniški senci, ki vrti kolo usode.

17,53 
244 strani | 13,7 x 20,8 cm | Mehka platnica


Z dostavo Osebni prevzem za 0,00 €
Price
Sales price 17,53 €
Discount
Tax amount
POVZETEK

Država Miranda v severovzhodni Venezueli je bila pred španskim vdorom naseljena s karibskimi in kiparikoškimi Indijanci. Med kolonizacijo sta v njej prevladali drugi dve rasni in kulturni skupini: španski kolonizatorji in afriški sužnji, ki so jih Španci pripeljali, da bi delali na njihovih plantažah in v rudnikih.
Potomci teh Indijancev, Špancev in Afričanov sestavljajo mešano prebivalstvo, ki danes živi v majhnih zaselkih, vaseh in mestih, raztresenih po notranjosti in ob obali.
Nekatera mesta v državi Miranda slovijo po zdravilcih, številni med njimi so tudi spiritisti, mediji in čarovniki. Sredi sedemdesetih let sem odpotovala v Mirando. Tedaj sem študirala antropologijo in zanimale so me zdravilske tehnike, zato sem delala z neko zdravilko. Spoštujem njeno željo po anonimnosti, zato jo v knjigi imenujem Mercedes Peralta, njeno mesto pa Curmina.
V dnevniku, ki sem ga pisala pri njej, sem karseda zvesto, natančno in z njenim privoljenjem zabeležila vse o najinem odnosu od trenutka, ko sem stopila v njeno hišo. Ločeno sem zapisala, kar so mi o sebi pripovedovali njeni pacienti. Knjiga vsebuje odlomke iz dnevnika in zgodbe pacientov, ki jih je izbrala Mercedes Peralta. Odlomki iz dnevnika so napisani v prvi, zgodbe pacientov pa sem zapisala v tretji osebi. To je edina svoboda, ki sem si jo dovolila pri snovi, razen seveda spremenjenih imen in osebnih podatkov junakov zgodb.

O AVTORJU

Florinda Donner je stopila v svet čarovništva in zdravilcev, ki si predajajo starodavna vedenja, med bivanjem pri doňi Mercedes Peralta v nekem mestecu na severu Venezuele. Kot je Carlos Castaneda predajal nauke dona Juana, nas Florinda Donner popelje v srce in dušo duhovne zdravilke in natančno poroča o dogodkih, v katerih tudi dejavno sodeluje. Njena pripoved se odlikuje po izjemno natančnih opisih sveta, v katerem se zdravilec in bolnik sporazumevata v jeziku čarovništva in sanj.

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdal in založil ENO
Natisnil MATFORMAT
Naslov izvirnika THE WITCH'S DREAM

PODATKI O KNJIGI

Zgodba
244 strani
Mehka platnica
© 2000
13,7 x 20,8 cm
ISBN 961-90408-03-7

DELI VSEBINO

Bralci so tudi kupili

stara-pajkovka

Stara pajkovka

18,78 €
belo-jadro

Belo jadro

16,41 €
kolo-zivljenja

Kolo življenja

17,53 €
zgodba-o-ani-la

Zgodba o Ani-la

18,57 €
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait

Eno d.o.o.

 

Rutarjeva ulica 2
5000 Nova Gorica • Slovenija
zalozba@eno.si • www.eno.si

facebook mail
© 2016 Eno d.o.o.

Eno d.o.o.

 

Rutarjeva ulica 2 • 5000 Nova Gorica • Slovenija zalozba@eno.si • www.eno.si

facebook mail
© 2016 Eno d.o.o.

Vse pravice pridržane.