Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Ustvarite nov račun

Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.
Ime *
Uporabniško ime *
Geslo *
Preverite geslo *
Email
Preveri email
Captcha
0
Košarica
V košarici ni izdelkov.

Knjigarna

Z dostavo Dostava (Pošta Slovenija) za 3,68 €
Z dostavo Osebni prevzem za 0,00 €

Sergio Bambaren

Kristalna reka

Zgodba pripoveduje o skupini lamantinov, ki so se zatekli v tople vode Kristalne reke na Floridi, o dečku, ki jim je pomagal, in ljudeh, ki jih imajo radi.

VEČ O KNJIGI
Sales price: 9,50 €
19,00 €
Discount: -9,50 €
19 
120 strani | 13,3 x 20,3 cm | Trda platnica 
POVZETEK

Po Delfinu, uspešnici, prevedeni po vsem svetu, se Sergio Bambaren vrača z lahkotno, a pomenljivo zgodbo, v kateri nam sporoča, da vsa živa bitja, vključno s človekom, lahko bivamo v harmoniji z naravo in si predajamo dragocene življenjske nauke.

Naj vam bo dragocen vsak svit, vsaka kaplja dežja, ki vam spolzi po koži, občutek peska med prsti na nogah. … Kajti časa ne gre meriti v urah, minutah in sekundah, ampak glede na trenutke, v katerih se počutite resnično živi.

O AVTORJU

Sergio Bambaren se je rodil v Peruju, nato pa dolgo živel v ZDA. Trenutno živi v Avstraliji. Odličen deskar in ekološko navdihnjen pisec se zavzema za varstvo narave in morja ter piše kratke zgodbe o življenju, ubranem z naravo.

ODLOMEK

Čez čas se je kapitan pripravil, da bo ustavil čoln. Nisem mogel odtrgati pogleda od čudovite pokrajine, ki naju je obdajala. Zeleno listje gozda je bilo ozadje, na katerem se je zarisovala predstava narave. Radovedne želvice so od časa do časa prikukale iz vode in se razgledale okoli sebe, najraznovrstnejše ptice so mirno čepele na rečnem bregu, pripravljene, da bliskovito poletijo proti vsakemu vodnemu kodrčku. Opazil sem, da sva priplula do kraja, kjer je bilo videti, da se reka končuje: pred nama se je dvigal zid dreves, bilo je, kakor da bi se znašla na koncu slepe ulice. V spokojno laguno, kjer je kapitan Mike ustavil čoln, so se stekali potočki, ki so si meandrasto utirali pot iz notranjosti gozda. Kakšnih petdeset metrov daleč sem jasno ugledal območje, kjer je zrcalna gladina vode kipela od vrelcev, ki so se dvigali iz rečnega dna. Tam je bila reka toplejša in je pomenila zimsko zavetišče za lamantine, o katerem mi je govoril kapitan. Medtem ko sem se pripravljal na potop, so moja ušesa zaznala oddaljeno dihanje živali. Obrnil sem se v smer, od koder je prihajalo sopenje, in ga opazil: ogromen siv gobec, ki je izdihaval skozi nos in po nekaj sekundah spet izginil pod vodno gladino. Lamantin. Prepričan sem, da je sreča sestavljena iz posebnih trenutkov, in tisti trenutek je zagotovo bil eden od njih. Pripravljal sem se, da stopim v svet čudovitih in krotkih bitij, ki sem jih spoznal v knjigah in dokumentarnih filmih. Zdaj jih bom srečal zares. Bližal se mi je eden tistih trenutkov, v katerih vedno na novo odkrijem, zakaj sem živ. Nisem zmogel prikriti svojih občutkov in kapitan jih je opazil. »Zapomni si,« mi je rekel z nasmehom, »plavaj vzporedno z gladino. In pazi, da se ne dotakneš dna, sicer bodo rečne usedline skalile vodo. Počasni, umirjeni gibi, Sergio, prav taki, kakršne delajo lamantini.« »V redu, poskusil bom.« »Aha, pa še nekaj,« je dodal in se obrnil proč, kakor da ne bi hotel preveč poudarjati tistega, kar bo rekel. »Kaj, kapitan?« »Poišči Svamija.« »Koga, prosim?« »Svamija. Starega lamantina s številnimi brazgotinami na hrbtu in z enim samim očesom.« »Zakaj? In kako naj se mu približam?« sem zbegano vprašal. »Saj bo on priplaval k tebi. Poznaš jezik delfinov?« je vprašal. »Poznam.« Tolikokrat sem se sporazumeval z njimi in posnemal njihovo petje. »Dobro, potem boš vedel, kaj je treba narediti. Pojdi zdaj, čas je, da skočiš v vodo.« In ni pristavil ničesar več.

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Jezikovno pregledala ANDREJA BLAŽIČ KLEMENC
Oblikovala TPDP
Izdal in založil ENO
Natisnil MATFORMAT
Naslov izvirnika IF YOU COULD HEAR WHAT I SEE... IF YOU COULD SEE WHAT I HEAR...

PODATKI O KNJIGI

Zgodba
120 strani
Trda platnica
© 2010
13,3 x 20,3 cm
ISBN 978-961-6359-46-7

Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait

Eno d.o.o.

Rutarjeva ulica 2 • 5000 Nova Gorica • Slovenija

zalozba@eno.si • www.eno.si

facebookinstagramtwittermail
© 2020 Eno d.o.o.