Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Ustvarite nov račun

Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.
Ime *
Uporabniško ime *
Geslo *
Preverite geslo *
Email
Preveri email
Captcha
0
Košarica
V košarici ni izdelkov.

Knjigarna

Z dostavo Dostava (Pošta Slovenija) za 3,68 €
Z dostavo Osebni prevzem za 0,00 €

Clarissa Pinkola Estés

Čar zgodbe

Zgodbe, ki segajo druga v drugo in se prepletajo, sporočajo, da ljubezen lahko prevlada nad izgubo, da po temi zasije svetloba, da obup lahko preide v upanje.

10,85
44 strani | 12,6 x 17,2 cm | Trda platnica
POVZETEK

Čar zgodbe vsebuje več zgodbic, ki se kot babuške prilegajo druga v drugo. Skupaj so ganljivo pričevanje o neuničljivem volilu zgodb in o zmagoslavju ljubezni nad izgubo. Clarissa Pinkola Estés sega v globine svojega poznavanja arhetipske psihologije in h koreninam ustnega izročila, ko mojstrsko prepleta grenkobo in sladkost, temo in svetlobo, obup in upanje v čudovito darilo, ki razsvetljuje in daje moč.

O AVTORJU

Dr. Clarissa Pinkola Estés je večkrat nagrajena pesnica, diplomirana jungovska analitičarka in cantadora (varuhinja starih zgodb) v latinskem izročilu. Petindvajset let je bila zasebna psihoterapevtka, poleg tega je vodila Center C. G. Junga v Koloradu. Njena knjiga Ženske, ki tečejo z volkovi, kompendij dvajsetih pravljic, pospremljenih z razlago in s psihološkimi napotki za notranje življenje, je bila pozdravljena kot klasično in ključno delo o instinktivni naravi žensk. Dr. Estés vodi rastočo Fundacijo Guadalupe, humanitarno organizacijo, med katere poslanstvi je oddajanje hrabrilnih zgodb – po kratkovalovnem radiu – v različne nesrečne kraje po vsem svetu. Je avtorica devetih zbirk zvočnih posnetkov, ki vsebujejo zgodbe ter psihoanalitične razlage. Njena naslednja knjiga je namenjena arhetipu modre starke v pravljicah in njenim zanimivim posebnim darovom, ki jih ima ponuditi ženskam vseh starosti.

ODLOMEK

Za nekatere zgodbe je značilno, da premislek o pravem času, pravem kraju, pravem človeku, pravi pripravi in pravem namenu usmerja k odločitvi, kdaj in ali naj bi jo povedali ali ne. Toda za družinske zgodbe, zgodbe iz lastne kulture in zgodbe iz osebnega življenja velja, da je verjetno vsak trenutek pravi za darovanje zgodbe.
Podobno kot nočne sanje tudi zgodbe pogosto uporabljajo simbolni jezik, torej obidejo ego in persono in potujejo naravnost k duhu in duši, ki prisluhneta starodavnim in univerzalnim naukom, vsajenim vanje. Zaradi tega procesa zgodbe lahko učijo, popravljajo napake, razveselijo srce in razsvetlijo temo, dajejo psihično zavetje, spremljajo preoblikovanje in celijo rane.
V našem času je dobro in potrebno, da smo odločno neodvisni. Vendar je neodvisnost najbolje doseči in podpirati z namerno sovisnostjo v skupnosti drugih duš. Nekateri trdijo, da skupnost temelji na krvnih vezeh, včasih jo narekuje izbira in včasih potreba. In čeprav to drži, so zgodbe neizmerno močnejše težnostno polje, ki povezuje skupino … , navadne in preproste zgodbe, skupne vsem.
Čeprav se razpletajo okoli obvladanih kriz, preprečenih tragedij, vključno s smrtjo, pomoči, ki prihiti v zadnjem trenutku, norih podvigov, nebrzdanega veselja in tako naprej – tkejo zgodbe, ki si jih ljudje pripovedujejo, čvrsto tkanino, ki zmore ogreti najbolj mrzle čustvene in duhovne noči. Tako postanejo zgodbe, ki vzniknejo v skupini, sčasoma izjemno osebne in obenem večne, kajti ko jih vedno znova pripovedujemo, zaživijo svoje življenje.
Na glede na to, ali je vaša družina stara, nova ali šele nastaja, naj ste ljubimec ali prijatelj, skupna doživetja in zgodbe, ki jih nato pripovedujete o njih, pa tudi pravljice, ki jih prinašate iz preteklosti in prihodnosti, osnujejo tisto najbolj bistveno vez.
Ni pravega ali napačnega načina za pripovedovanje zgodb. Mogoče boste pozabili začetek ali sredino ali konec. Že droben žarek sončnega vzhoda skozi majhno okno lahko osrči. Zato se podobrikajte godrnjavim starcem in starkam, naj vam povedo svoje najlepše spomine. Prosite otroke za njihove najsrečnejše trenutke. Vprašajte najstnike o najbolj grozljivih trenutkih v njihovem življenju. Dajte starcem besedo. Vrtite se okoli kroga. Izmamite besedo iz introvertiranih. Sprašujte vse. Videli boste. Vsi bodo začutili toplino in podporo ob krogu zgodb, ki jih boste skupaj ustvarili.

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Jezikovno pregledala ANDREJKA MARKOČIČ ŠUŠMELJ
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdal in založil ENO
Natisnil MATFORMAT
Naslov izvirnika THE GIFT OF STORY

PODATKI O KNJIGI

Zgodba
44 strani
Trda platnica
© 2004
12,6 x 17,2 cm
ISBN 961-6359-15-0

Razprodane

Susanna Tamaro
Za vedno

21,00 €

Carl A. Hammerschlag in Howard D. Silverman
Zdravilni obredi

14,19 €

Anthony de Mello
Minuta nesmisla

13,35 €

Joseph Campbell
Junak tisočerih obrazov

39,00 €

Sergio Bambaren
Na morski obali

14,19 €

Thomas Moore
Duše dvojčice

17,35 €

Deepak Chopra
Hčere radosti

16,27 €

Louise L. Hay
Nikoli ni prepozno

10,68 €

Thomas Moore
Nega duše

14,61 €

Sam Keen
Ogenj v trebuhu

27,12 €

Robert Bly
Divji moški

26,29 €

Maya Angelou
Nove poti

10,68 €

Susanna Tamaro
Papirofobija

16,44 €

Susan O'Halloran in Susan Delattre
Ženska, ki je našla svoj glas

13,35 €

Clarissa Pinkola Estés
Vrtnar duše

9,18 €

Sergio Bambaren
Belo jadro

14,99 €

Michael in Barbara Foster
Skrivna življenja Aleksandre David-Neel

20,66 €

Elisabeth Kübler-Ross
Kolo življenja

17,53 €

Rachel Naomi Remen
Zgodbe ob kuhinjski mizi

27,12 €

Marlo Morgan
Sporočilo iz večnosti

17,53 €

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait

Eno d.o.o.

Rutarjeva ulica 2 • 5000 Nova Gorica • Slovenija

zalozba@eno.si • www.eno.si

facebookinstagramtwittermail
© 2020 Eno d.o.o.