Prijava

Prijava

Uporabniško ime *
Geslo *
Zapomni si me

Ustvarite nov račun

Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.
Ime *
Uporabniško ime *
Geslo *
Preverite geslo *
Email
Preveri email
Captcha
0
Košarica
V košarici ni izdelkov.

Knjigarna

Z dostavo Dostava (Pošta Slovenija) za 3,68 €
Z dostavo Osebni prevzem za 0,00 €

Marlo Morgan

Imenovali so jo Dvoje src

Pripoved o duhovni odiseji Američanke, ki je leta 1993 živela s plemenom aboridžinov v avstralski divjini in spoznala njihov odnos do narave in življenja.

VEČ O KNJIGI
Sales price: 12,00 €
15,00 €
Discount: -3,00 €
15 
204 strani | 13 x 20 cm | Mehka platnica
POVZETEK

Imenovali so jo Dvoje src je izjemno zanimiva leposlovna pripoved o duhovni odiseji Američanke v Avstraliji, zgodba o pogumni ženski, ki je potovala z avstralskimi domorodci in spoznala čudovite skrivnosti in modrost zelo starega plemena: kako navezati stik z naravo in kako zaupati in verovati svojemu notranjemu vedenju in vodstvu. Predaja enkratno, pravočasno in pomembno sporočilo vsemu človeštvu: Če se bomo naučili spoštovati vsa živa bitja in živeli v sozvočju z zemljo, lahko rešimo svet pred uničenjem.

O AVTORJU

Marlo Morgan se ukvarja z zdravilstvom, zlasti z akupunkturo in s kiropraktiko.

ODLOMEK

Ooota je odhajal zadnji, a se je po nekaj metrih obrnil in rekel: "Pridi. Gremo."
"Kam gremo?" sem vprašala.
"Na pohod."
"Kam?"
"Prek Avstralije."
"Krasno! Kako dolgo pa to traja?"
"Kake tri polne lune."
"Hočeš reči, da hodite tri mesece?"
"Ja, tri mesece, dan gor ali dol."
Globoko sem zavzdihnila, nato pa mirno izjavila: "No, sliši se res zelo zabavno, vendar ne morem z vami, veš. Odgovornosti imam, dolžnosti, najemnino, račune, ki jih moram poravnati. Nisem se pripravila. Vedno potrebujem nekaj časa, da vse uredim, preden lahko odidem na pot ali na taborjenje. Mogoče ne razumeš: nisem avstralska državljanka, Američanka sem. Ne moremo kar tako oditi v tujo deželo in izginiti. Vaši uradniki za priseljence bi se razburjali in moja vlada bi poslala helikopterje, da bi me poiskali. Morda se vam bom lahko pridružila kdaj drugič, ko me boste dovolj zgodaj obvestili, danes pa nikakor ne morem. Danes preprosto ne morem oditi z vami. Ne, danes nikakor ni pravi dan." Ooota se je nasmehnil. "Vse je v redu. Kdor mora vedeti, bo zagotovo zvedel. Moji ljudje so slišali tvoj klic na pomoč. Če bi en sam član plemena glasoval proti tebi, ne bi odšli na pohod. Preizkusili smo te in te sprejeli. To je izjemna čast, ki pa ti je ne morem razložiti. Moraš doživeti to izkušnjo. Najpomembnejša stvar je, ki te je doletela v tem življenju. Rodila si se zato, da jo doživiš. Delo Božje Enosti je in sporočilo je namenjeno tebi. Več ti ne morem povedati."
"Pridi. Hodi za mano." Obrnil se je in odšel naprej.
Obstala sem in se zastrmela prek avstralske puščave. Bila je prostrana, pusta, pa vendar lepa, in zdelo se je, da ji ni konca. Tam je bil džip in v njem je bil ključ. Toda od kod sva prišla? Zadnjih nekaj ur sploh nisva vozila po cesti, saj sva le vijugala in zavijala. Nisem imela ne čevljev ne vode ne hrane.
Puščavska temperatura se je v tem letnem obdobju gibala med 38 in 54 stopinj C. Veselilo me je, da so izglasovali moj sprejem, a kaj pa moj glas? Zazdelo se mi je, da odločitev sploh ni v mojih rokah.
Nisem hotela oditi z njimi. Zahtevali so, naj izročim svoje življenje v njihove roke. In to ljudje, ki sem ji šele spoznala in s katerimi se še pogovarjati nisem mogla. Kaj, če izgubim službo? Že tako bolj slabo kaže; nobena družba mi s kakim pokojninskim čekom ni zagotavljala varne prihodnosti! Nora sem! Jasno je, da ne morem z njimi!
Pomislila sem: "Stavim, da je obred razdeljen na dva dela. Najprej se grejo igrice v tej lopi, nato pa se odpravijo v puščavo, kjer jih zaigrajo še nekaj. Gotovo ne gredo daleč; saj nimajo hrane. Najslabše, kar bi se mi moglo zgoditi, je, da bi morala prenočiti na prostem. Ampak ne," sem pomislila, "že samo ob pogledu name jim je jasno, da nisem nikakršna skavtinja, temveč pravcata meščanka od glave do pet. Pa vendar," sem nadaljevala, "zmorem, če moram. Samo popustiti ne smem, ker sem že plačala nočitev v hotelu. Preden se bom jutri odjavila, jim bom rekla, da mi morajo denar povrniti. Ne bom plačevala dodatnega dne samo zato, da bi zadovoljila te primitivneže."
Zrla sem za skupino, ki se je oddaljevala in se manjšala. Nisem imela časa za metodo tehtanja prednosti in slabosti. Dlje ko sem stala in razmišljala, kaj naj storim, bolj so se oddaljevali. Besede, ki sem ji izrekla, so se mi vrezale v možgane kot v zloščen lesen mozaik. "V redu, Bog. Vem, da je tvoj smisel za humor nekaj posebnega, a tega prav zares ne razumem."
Z občutki, ki so hitro prehajali od strahu do osuplosti, nejevere in skrajne otrplosti, sem stopila za plemenom domorodcev, ki se imenujejo Resnično ljudstvo.

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Lektorirala JASNA KAMIN
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdal in založil ENO
Natisnil Natisnil PRIMUS DIGITALNI TISK

PODATKI O KNJIGI

Zgodba
204 strani
Mehka platnica
© 2017;
13 x 20 cm
ISBN 978-961-6943-55-0
Cobiss ID 290627072 

Naslov: Imenovali so jo Dvoje src: dopolnjena izdaja
Naslov izvirnika: Mutant Message Down Under: Tenth Anniversary Edition

Zgodbe

Clarissa Pinkola Estés
Ženske, ki tečejo z volkovi (2019)

27,62 €

Siba Shakib
Afganistan, kamor se Bog pride le zjokat

25,84 €

Rachel Naomi Remen
Misli ob kuhinjski mizi

15,24 €

Lisa Appignanesi
Vsakdanja norost

20,00 €

Nassim Assefi
Arija

25,71 €

Erri De Luca
Teža metulja

15,24 €

Pema Chödrön
Izbira

15,24 €

Rigoberta Menchú
Vrč medu

13,51 €

Marlo Morgan
Imenovali so jo Dvoje src

14,29 €

Clarissa Pinkola Estés
Ženske, ki tečejo z volkovi

29,81 €

Sergio Bambaren
Delfin Danijel

15,24 €

John Penberthy
Medena dolina

13,81 €

Sergio Bambaren
Delfin

12,86 €

Rachel naomi Remen
Zgodbe ob kuhinjski mizi 2020

24,76 €

Joseph Tafur
Klic reke

21,90 €

David Kessler
Videnja, potovanja in polne sobe

20,00 €

Jeremy Narby
Kozmična kača

21,90 €

Alice Walker
Skrivnost radosti

15,50 €

Chitra Banerjee Divakaruni
Kraljica sanj

26,67 €

Olga Kharitidi
Ples v krogu

26,67 €

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait

Eno d.o.o.

Rutarjeva ulica 2 • 5000 Nova Gorica • Slovenija

zalozba@eno.si • www.eno.si

facebookinstagramtwittermail
© 2020 Eno d.o.o.