KnjigarnaSergio Bambaren


Delfin


Zgodba o delfinu, ki sanja o tem, da bi se mu uresničile želje po smiselnem bivanju. Sledi modrosti srca in glasu morja, drzne si, kar si drugi ne upajo, in uspe.


VEČ O KNJIGI

96 strani | 13,5 x 20,3 cm | Trda platnica  book

    

Sergio Bambaren

Delfin

Zgodba o delfinu, ki sanja o tem, da bi se mu uresničile želje po smiselnem bivanju. Sledi modrosti srca in glasu morja, drzne si, kar si drugi ne upajo, in uspe.

Sales price: 8,10 €
Discount: -5,40 €
13,50 book
96 strani | 13,5 x 20,3 cm | Trda platnica 


Z dostavo Osebni prevzem za 0,00 €
Price
Sales price 8,10 €
Discount -5,40 €
Tax amount 0,70 €
POVZETEK

Delfin je zgodba o pogumu in boju zoper lastne strahove in omejitve. Opominja nas, da je v življenju več, kot je videti na prvi pogled: da nekatere stvari lahko odkrijemo le, če sledimo lastnim pravilom. To je zgodba o upanju, ki odstira tolikokrat spregledano in pozabljeno čarobnost sveta. Sledite svojim sanjam, prisluhnite notranjemu glasu in dopustite, da vad danijel popelje na najbolj čatrobno potovanje - na uresničevanje osebne usode, Delfin je čudovito darilo in podarite ga tistim, ki jih ljubite - tudi sebi.

O AVTORJU

Sergio Bambaren se je rodil v Peruju in diplomiral iz kemije na univerzi v Združenih državah Amerike. Predvsem pa je deskar po srcu. Prav iskanje popolnega vala ga je pripeljalo v Avstralijo, kjer se je pred nekaj leti naselil. Delfin je njegovo prvo leposlovno delo.

ODLOMEK

Vse dopoldne je Danijel opisoval jati svoje dogodivščine na prostranem morju. Povedal jim je, kako se je naučil prisluhniti srcu in slediti znamenjem in kako je srečal bitje, imenovano človek. Pokazalo mu je dobro in zlo, ki bivata v vseh nas. Opisoval jim je svoje sanje, da bi odkril višji smisel v življenju, in zaupal jim je, da jih je uresničil. Čeprav je bil samo delfin z enakimi strahovi in upanji, kot jih imajo vsi, a z eno razliko: ni se odpovedal svojim sanjam. Nekdo je pripomnil: »Saj veš, da potrebujemo ribe, da bi preživeli.« »Vsi moramo preživeti,« je pritrdil Danijel, »in nič ni narobe s tem. Dokler nikoli ne pozabimo, da lovimo ribe zato, da bi čim bolj polno živeli in uresničili sanje.« »Hočeš reči, da bi lahko bili srečni kot ti?« «Pravim vam, da ste lahko toliko srečni, kolikor si želite. Samo sanjati morate, da ne pozabite, kdo ste v resnici. Nikoli ni prepozno za nov začetek.« «Povej nam, kako naj sanjamo, Danijel.« Spregovoril je zelo počasi: »Resnična skrivnost srečnega in bogatega življenja je spoznati razliko med pravimi in lažnimi dragocenostmi. Morje, ki nas objema, sonce, ki nam daje življenje, luna in zvezde, ki sijejo na nebu, so resnične dragocenosti. Brezčasne so in dane so nam, da bi se lahko ves čas zavedali čarobnosti, ki nas obdaja. Opominjajo nas, da je naš svet poln čudežev in vreden občudovanja, saj nam pomaga uresničiti sanje. Namesto tega smo začeli graditi svet lažnih dragocenosti. Odrekli smo se sanjam in sprejeli, da moramo v življenju čim več ribariti.«

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Ilustriral MATJAŽ GRUDEN
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdal in založil ENO
Natisnil MATFORMAT Naslov izvirnika THE DOLPHIN

PODATKI O KNJIGI

Zgodba
96 strani
Trda platnica
© 2007
13,3 x 20,3 cm
ISBN 978-961-6359-07

DELI VSEBINO

Bralci so tudi kupili

T-delfin-danjel

Delfin Danijel

9,60 €
T-arija

Arija

2,70 €
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait

Eno d.o.o.

 

Rutarjeva ulica 2
5000 Nova Gorica • Slovenija
zalozba@eno.si • www.eno.si

facebook mail
© 2016 Eno d.o.o.

Eno d.o.o.

 

Rutarjeva ulica 2 • 5000 Nova Gorica • Slovenija zalozba@eno.si • www.eno.si

facebook mail
© 2016 Eno d.o.o.

Vse pravice pridržane.