POVZETEK

Knjiga Sestrstvo je vodnik k soustvarjanju povsem novega arhetipa za ženske v časih prebujanja. Poziva jih, naj se ne držijo ob strani,  temveč naj se postavijo zase, povedo svojo resnico in prevzamejo vodstvo. Ponuja orodja in kontemplativna vprašanja, obrede in vaje, s katerimi laže prisluhnejo svoji intuiciji in delujejo po njej, zberejo pogum, da so videne in slišane, prepoznajo svojo vrednost in zacelijo najprej sebe in nato še svet, v katerem živimo.

O AVTORICI

Rebecca Campbell je avtorica uspešnice Light is the New Black, duhovna učiteljica, mentorica in predavateljica. Po rodu je iz Avstralije, živi pa v Londonu. Po večletni uspešni karieri, priznanjih in nagradah v oglaševanju je prepoznala svojo poklicanost in se ji z dušo in srcem predala.

ODLOMEK

Nepreklicana senca

Šele potem ko spimo s svojo senco, pridobimo pravo svetlobo in sij. Prav kot mogočen hrast ne more zrasti v višino, ne da bi najprej ustvaril prepleten sistem korenin globoko v zemlji, se ne moremo resnično dvigniti, dokler se ne zazremo v svoje podtalje. Delo s senco ni preprosto. Redno moramo negovati vrt in puliti plevel, preden bi se polastil hranil, ki jih potrebujemo za rast. Če se ne meniš za svojo senco ali jo izganjaš, te obvladuje od znotraj. Če poslušaš, kaj ima povedati, zakaj je taka, kaj ji ni bilo priznano, ti bo povedala vse, kar potrebuješ, da osvobodiš njo in sebe. Najsvetlejši ljudje, ki jih poznam, so svetli zato, ker so sprejeli vse sence svoje človeške narave. Senca ni nekaj, kar bi mogli duhovno izrabiti in nato odvreči. Naša senca je prav tisto, kar najbolj preziramo v drugih. Mogoče se bojiš, na primer, da bi osvobodila svoj glas. Toda zaradi sence ne moreš biti srečna za ljudi, ki so osvobodili svojega. Morda si celo nejevoljna na ljudi, ki ga pristno delijo. Ta del sebe lahko skrivaš ali pa ga vidiš kot vabilo. In priznaš, da se bojiš, ter najdeš pogum, da ga deliš.

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdal in založil ENO
Natisnil PRIMUS DIGITALNI TISK

PODATKI O KNJIGI

Priročnik
316 strani
Mehka platnica
© 2017 
14.4 x 22 cm
ISBN 978-961-6943-56-7
Cobiss ID 292488448

Naslov: Sestrstvo: Kako osvoboditi modro, divjo žensko v sebi
Naslov izvirnika: Rise Sister Rise: A guide to unleashing the wise, wild woman within