
Sirovi štruklji
Štruklji so tradicionalna slovenska jed, ki se je v 16. stoletju razvila iz samostanskega recepta v meščansko jed, rezervirano za posebne priložnos...
Preberi večZdravilne lastnosti kutin so naravnost osupljive. Rutin, kvercetin, manoza, aminokisline, maščobne kisline, fenoli, encimi, tanini, alkaloidi, kini...
Preberi večZa ajdo velja, da je izjemno koristna za prebavila in da je boljša od vsakega probiotičnega pripravka. Poznana je kot rastlina, ki izboljšuje krvn...
Preberi večKakiji so odlični za zdravo prebavo in preprečujejo zaprtje zaradi visoke vsebnosti vlaknin. Kakiji pomagajo tudi pri zdravljenju kožnih težav zara...
Preberi večDnevni vnos teh sadežev je koristen za ljudi z boleznimi ledvic in jeter, krepijo zdravje z razstrupljanjem in hidracijo organov in telesa. Nešplj...
Preberi večV tradicionalni severnoafriški (Maroko, Alžirija, Tunizija), sredozemski in južnoazijski kuhinji je od davnine v navadi, da se limone konzervirajo,...
Preberi večMaslenka vsebuje veliko vlaknin, ki nam pomagajo pri boljši prebavi. Buče so tudi odlični prebiotiki, saj podpirajo dobrohotne in pomembne bakteri...
Preberi več»Veš, kaj bi še rad jedel? Slivove cmoke! Takšne puhaste, kot jih je delala moja nona. Ne iz krompirja, temveč iz skute.«
Preberi večBezgove jagode se z zorenjem obarvajo temno rdeče, skoraj črno, predvsem zaradi antocianina in »izkazujejo antioksidativne, antikarcinogene, imunos...
Preberi večBrusnice sodijo med superživila zaradi visoke vsebnosti koristnih vitaminov in antioksidantov. Podpirajo zdravje srca in ožilja, delujejo antimikro...
Preberi večZeleni orehi so neverjetno dišeči in imajo pikanten ter grenak okus, zaradi česar so edinstvena sestavina v tradicionalnih receptih. Polni so zdrav...
Preberi več