Preskoči na vsebino

v septembru je na voljo 24 znižanih knjig.

24 knjig

Košarica

Vaša košarica je prazna

Vsakdanja kuhinjska čarovnija

Fermentirane ajdove palačinke z bezgom

Fermentirane ajdove palačinke z bezgom

Fermentirane ajdove palačinke z bezgom

Fermentirane ajdove palačinke z bezgom

Ajda je že sama po sebi zelo zdravo hranilo, fermentacija pa poveča dostopnost hranil in jo naredi bolj prabavljivo z raztapljanjem beljakovin in ogljikovih hidratov v molekule, ki jih telo laž...

Več
Čemaž

Čemaž

Čemaž se ponaša z dolgo zgodovino uporabe in samoniklo raste že od antičnih časov. Deluje antibakterijsko in ščiti pred prehladom in gripo. Tradicionalno so ga uporabljali pri zdravljenju bronhitis...

Več
Vijolica

Vijolica

Vijolice hladijo in vlažijo, njihovo zdravilno sluz v listih pa so v Evropi uporabljali za zdravljenje bolezni suhosti in vročine, recimo za pomiritev suhega kašlja, okužb dihal, bronhitis, viruse...

Več
Romanesco
Preprost romanesco kari recept

Romanesco

Romanesco vsebije veliko vitamina K, vitamina C, kalcija, karotenoidov, luteina, polifenolov, železa, cinka, folata in prehranskih vlaknin, ki znižujejo holesterol. Romanesco je bogat z žveplom in ...

Več
Obrnjena torta iz rdečih pomaranč
Goreča ljubezen do rdečih lepotic

Obrnjena torta iz rdečih pomaranč

Temno rdeča barva rdečih pomaranč je posledica visoke ravni pigmenta antocianina, vrste antioksidanta. Antocianini se razvijejo le ob nizkih nočnih temperaturah, na primer jeseni in pozimi v Sredo...

Več
Sirovi štruklji
Slastni sirovi štruklji za vsako priložnost

Sirovi štruklji

Štruklji so tradicionalna slovenska jed, ki se je v 16. stoletju razvila iz samostanskega recepta v meščansko jed, rezervirano za posebne priložnosti. V 20.stoletju so se štruklji razširili po vsej...

Več
Kutina - prepovedan rajski sadež
Membrilo (kutin sir)

Kutina - prepovedan rajski sadež

Zdravilne lastnosti kutin so naravnost osupljive. Rutin, kvercetin, manoza, aminokisline, maščobne kisline, fenoli, encimi, tanini, alkaloidi, kinini in eterična olja so le nekatere izmed aktivnih ...

Več
Ajdov kruh (z orehi)
brez glutena in brez gnetenja

Ajdov kruh (z orehi)

Za ajdo velja, da je izjemno koristna za prebavila in da je boljša od vsakega probiotičnega pripravka. Poznana je kot rastlina, ki izboljšuje krvni obtok in pomaga uničevati rakave celice. Zaradi ...

Več
Kaki - božanski sadež
Kaki puding torta

Kaki - božanski sadež

Kakiji so odlični za zdravo prebavo in preprečujejo zaprtje zaradi visoke vsebnosti vlaknin. Kakiji pomagajo tudi pri zdravljenju kožnih težav zaradi visoke vsebnosti antioksidativnih in protivnetn...

Več
Nešplje in nešpljin liker
Pozabljen sadež antike

Nešplje in nešpljin liker

Dnevni vnos teh sadežev je koristen za ljudi z boleznimi ledvic in jeter, krepijo zdravje z razstrupljanjem in hidracijo organov in telesa. Nešplje se v ljudski medicini uporabljajo kot odvajalo, ...

Več