Slastni sirovi štruklji za vsako priložnost

Sirovi štruklji

Sirovi štruklji
Slastni sirovi štruklji za vsako priložnost

Sirovi štruklji

Štruklji so tradicionalna slovenska jed, ki se je v 16. stoletju razvila iz samostanskega recepta v meščansko jed, rezervirano za posebne priložnos...

Preberi več
Ajdov kruh (z orehi)
brez glutena in brez gnetenja

Ajdov kruh (z orehi)

Za ajdo velja, da je izjemno koristna za prebavila in da je boljša od vsakega probiotičnega pripravka. Poznana je kot rastlina, ki izboljšuje krvn...

Preberi več
Kaki - božanski sadež
Kaki puding torta

Kaki - božanski sadež

Kakiji so odlični za zdravo prebavo in preprečujejo zaprtje zaradi visoke vsebnosti vlaknin. Kakiji pomagajo tudi pri zdravljenju kožnih težav zara...

Preberi več
Nešplje in nešpljin liker
Pozabljen sadež antike

Nešplje in nešpljin liker

Dnevni vnos teh sadežev je koristen za ljudi z boleznimi ledvic in jeter, krepijo zdravje z razstrupljanjem in hidracijo organov in telesa. Nešplj...

Preberi več
Fermentirane limone
konzerviranje limon

Fermentirane limone

V tradicionalni severnoafriški (Maroko, Alžirija, Tunizija), sredozemski in južnoazijski kuhinji je od davnine v navadi, da se limone konzervirajo,...

Preberi več
Njoki iz maslenke
bučna poslastica

Njoki iz maslenke

Maslenka vsebuje veliko vlaknin, ki nam pomagajo pri boljši prebavi. Buče so tudi odlični prebiotiki, saj podpirajo dobrohotne in pomembne bakteri...

Preberi več
Slivovi skutni cmoki
puhasta sladica

Slivovi skutni cmoki

»Veš, kaj bi še rad jedel? Slivove cmoke! Takšne puhaste, kot jih je delala moja nona. Ne iz krompirja, temveč iz skute.«

Preberi več
ODA ZELENIM OREHOM
digestif

ODA ZELENIM OREHOM

Zeleni orehi so neverjetno dišeči in imajo pikanten ter grenak okus, zaradi česar so edinstvena sestavina v tradicionalnih receptih. Polni so zdrav...

Preberi več

Eno uspešnice